Lángos

Elkészítési idő: 80 perc
Mennyiség: 4 személy részére

Hozzávalók:
50 dkg liszt 1 tojás 1 dl tej 3 dl kefír 25 g élesztő 1 teáskanál 1 teáskanál kristálycukor 1 dl étolaj 2 gerezd fokhagyma tejföl sajt
Lángos recept elkészítése:
Keverjük el 1 dl langyos tejben a cukrot, majd futtassuk fel vele az összemorzsolt élesztőt. Adjuk hozzá a lisztet, a tojásokat, a kefírt, a sót és jól keverjük össze. Egy lágyabb tésztává dolgozzuk ki a masszát, takarjuk le valamivel, majd éjszakára tegyük be a hűtőbe pihenni.
Fokhagymás olaj elkészítése: az 1 dl étolajba reszeljünk bele 2 gerezd fokhagymát és hagyjuk állni.

Másnap vegyük ki a hűtőből a tésztát, az étolajat pedig hevítsük jó forróra. Szaggassunk a tésztából kis gömböket egy olajos kanállal, majd kézzel húzzuk őket megfelelő vékonyságúra mielőtt a forró olajba kerülnek. Süssük mindkét oldalát aranybarnára, a kész lángost melegen ízesítsük.