Kókuszkocka

Elkészítési idő: 60 perc
Mennyiség: 4 személy részére

Hozzávalók:
6 db tojás 6 evőkanál liszt 6 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag sütőpor 1 csipet 10 dkg étcsokoládé 1 dl tejszín 5 dkg vaj kókuszreszelék
Kókuszkocka recept elkészítése:
Keverjük habosra 6 tojás sárgáját 6 evőkanál cukorral és egy csomag vaníliás cukorral. A 6 evőkanál lisztet egy tálban keverjük el a sütőporral. A tojások fehérjéhez adjunk egy csipet sót, majd verjük fel kemény habbá.
A liszt felét szórjuk rá a tojás sárgájára, majd a maradék lisztet a tetejére, óvatosan dolgozzuk össze fakanállal, vigyázzunk, a tojáshab ne törjön össze. Öntsük kivajazott, kilisztezett tepsibe, majd rakjuk be az előmelegített sütőbe (180 C), és süssük aranysárgára.
Amíg a tészta sül, készítsük el a mázat. Törjük össze az étcsokoládét, majd forróvíz felett keverve olvasszuk össze a vajjal és a tejszínnel.
A félig kihült piskótát vágjuk fel kockákra, és oldalait mártsuk egy pillanatra a mázba, majd tegyük félre pár percre pihenni, végül hempergessük meg a kókuszreszelékben.